Eftersom freestylesporten ännu är ganska ung, finns det inte så många filmer om freestyle att se på. Här kommer vi att beskriva några av de filmer som finns, och även tipsa om en annan bra hundfilm. Fler hundfilmer finns på databasen IMDB under nyckelordet ”dog movie”.

Gotta dance: a life changing tail

Den här filmen är en dokumentär som handlar om Carolyn Scott och hennes golden retriever Rookie. Carolyn drabbades av polio som barn vilket gett henne stora problem med att röra sig. I vuxen ålder drabbades hon även av hjärtproblem. Filmen skildrar den alldeles särskilda kontakt som Carolyn fick med sin hund Rookie, och hur de tillsammans kunde göra livet lättare för Carolyn som stundtals lider av stor smärta. Carolyn och Rookie blev ett berömt freestyleekipage som bland annat har dansat till musik från filmen Grease.

Marley och jag

Det här är en film med bland andra Jennifer Aniston och Owen Wilson som skådespelare och den handlar om hunden Marley. Han kommer in i huvudrollsinnehavarnas liv efter att de gift sig och maken vill ge en gåva till sin nyblivna fru. Hunden döps till Marley efter sångaren Bob Marley och han visar sig växa upp till en stor och busig hund som vänder upp och ner på parets liv till mycket glädje och frustration.

galore