Du och din hund har ett starkt band ihop, speciellt om ni kör freestyling på fritiden. Men det är viktigt att inte glömma bort andra djur i hemmet. Om du även har en katt i hemmet, är det viktigt att du även ser till att den mår bra på olika sätt. Det är bland annat viktigt att försäkra katten, trots att den kanske verkar ha nio liv.

Ignorera inte katten även om den ignorerar dig

Katter är som bekant mycket självständiga djur. De är näst intill raka motsatsen till hundar och lyder inte på kommando i första taget. Många har därför en uppfattning om att katten klarar sig själv i stor utsträckning, vilket den gör, men den behöver ändå dig om du är dess ägare. Situationer då katten behöver dig är om den blir sjuk eller gör sig illa. Då är det viktigt att du kan ge den rätt vård, men det kan du bara göra om du har råd med det. Därför behöver du ordna en kattförsäkring så att du kan få ekonomisk hjälp med veterinärbesöket. Teckna en kattförsäkring redan idag så att katten är försäkrad om något skulle hända. Om katten råkar ut för något så kommer du ångra att du inte tecknat en kattförsäkring än.

Du och katten får ett unikt band

Du har förmodligen ett starkt band till din hund med tanke på era aktiviteter. Men katten vill också vara nära dig och få din uppmärksamhet, åtminstone när den själv känner för det. Den vill att du ska lägga märke till den, prata med den, klappa den och så klart ge den mat så ofta som möjligt. Katter är faktiskt inte så självständiga som man kan tro då de knyter ett väldigt starkt och unikt band till sina ägare även om det kan ta lite tid att vinna dess förtroende.

galore