Här kommer vi att presentera några av de mest berömda och framgångsrika paren inom den internationella freestylesporten.

Lucie Plevova och Power Jump Aibara

Detta ekipage tävlar för Japan och hunden Power Jump Aibara är en border collie. Ekipaget vann årets internationella Crufts-tävling i grenen heelwork. Lucie Plevova hade glittriga blå kläder med fransar och dansade till en fartfylld charleston-inspirerad låt. Även hunden Jump hade en blå glittrig halsduk. Till dansen hade ekipaget en hatt som hunden Jump utförde tricks med.

Lucy Creek och Skiffle

Detta ekipage vann även de pris i heelwork-kategorin på den internationella tävlingen Crufts 2018. De har tidigare vunnit detta världsmästerskap flera gånger. Skiffle är en border collie som Lucy blev omedelbart förälskad i då hon skulle hjälpa en vän att se ut en hundvalp. I freestyleprogrammet uppträder de till en låt från filmen Askungen. I programmet ingår bland annat en sopkvast som hunden Skiffle får bära i munnen. Det är ett lekfullt program med mycket humor och även en del klädbyten hinns med, vilket ska skildra Askungens förberedelser inför balen.

Carolyn Scott och Rookie

 

Rookie var en golden retriever som tränade och tävlade freestyle tillsammans med matte Carolyn under en lång tid. De har bland annat uppträtt med låten “You’re the one that I want” från filmen Grease och skildrat denna sång med avancerade snurrar, pauser och tasskontakt. Tyvärr gick hunden Rookie bort 2008 men deras berömda uppträdande går fortfarande att se på internet, och det är en av de mest sedda freestyleprogrammen. Deras särskilda förhållande gav upphov till dokumentärfilmen “Gotta dance: a life changing tail” som delvis handlar om Carolyns svåra väg i livet efter att ha drabbats av sjukdomen polio som barn och senare även fått problem med hjärtat. Rookie hjälpte henne att komma över smärtan och rädslan inför att röra på kroppen.

galore