För att komma igång med freestyle kan det vara bra att läsa en bok i ämnet. Det är viktigt att ha en bra grund i vardagslydnad och att förstå hur den beteendemässiga psykologin fungerar. Därför rekommenderar vi att man läser böcker med grundläggande kunskap i hundhantering och även mer specialiserade böcker i hundfreestyle.

Några exempel är:

  • Nyckeln till lycka : att motverka social stress hos hundar av Anders Hallberg. Detta är en bra bok för att få grundläggande kunskap om hundar och hur de fungerar.
  • Freestyle, träna och tävla med din hund av Yvonne Öster och Monica Gudinge. Det här är en bok som är inriktad just på att tävla i freestyle, så för dig som är på väg ut på arenorna är detta en bra bok att förbereda sig med.
  • Lydnadsträning i teori och praktik av Morten Egtvedt & Cecilie Köste. Det här är en bok som går igenom hundlydnad och ger instruktioner på bra lydnadsövningar som man kan göra tillsammans med sin hund. En riktig klassiker som fått väldigt bra betyg.
  • Dancing with Dogs: Easy-to-Learn Techniques and Fun Routines for You and Your Dog av Mary Ray. Det här är en inspirerande och illustrations-rik bok som är rolig att bläddra i för freestyle-entusiasten.
galore